AnnaVeraJulia

2013-10-26
21:48:17

Tjugosjätte oktober tvåtusentretton

Det är en glad tjej här. Jag flyttar nämligen från Kronan imorgon. Jag var och tittade på ett inneboende idag och det gick uppenbarligen bra då första hyran redan är betald.

Jag kommer att bo källarvåningen till en villa med ett stort rum möblerat med bl.a. säng, soffa och skrivbord. Har egen toa och dusch. Det bästa av allt är att jag kan ta upp mina stallgrejer!

Lycklig tjej!2013-10-25
22:47:54

Tjugofemte oktober tvåtusentretton

Tiden går så sjukt snabbt. På måndag och onsdag har jag utbildningens två första tentor. Det har varit en mycket händelserik läsperiod och det har hänt en del sedan sist jag skrev här.

Jag har valt kurser till våren och i samband med det valt vilket civilingenjörsprogram jag ska in på efter det här året. Det var ett svårt beslut då inget av program känts klockrent utan de flesta har verkat lite intressanta på sitt sätt. Till slut så blev det i alla fall teknisk design, vi får se om det blir rätt men jag tror det kan bli bra. I vår ska jag förutom kurserna som alla Öppen ingång läser då läsa ergonomi och människa-maskin system.

Det har flyttat ut en hel del folk från vandrarhemmet och idag så flyttade min roomie Emma härifrån. Det kan ha löst sig med boende för min del också, vi får se vad som händer de närmaste dagarna och update kommer såklart.

Det har varit massor med plugg och mer blir det åtminstone imorgon, kanske även resterande dagar, får se hur det känns helt enkelt. Tenta måndag och onsdag och onsdagkväll tar jag flyget söderöver och blir hämtad på Arlanda av mamma och Agnes.

 

Fyra fina tjejer redo för studentbal. Saknar er!
 
2013-10-11
19:59:21

Elfte oktober tvåtusentretton

Så har det gått ännu en vecka, tiden går så sjukt snabbt.
 
Förra helgen så var jag i alla fall hemma i Falun i fyra dagar hann med en massa härligt umgänge, konstigt ord det där, med familjen, en fikadate med Sofia på Selmas och så en kväll med voltigeträning i stallet. Jag longerade fina Tara som blivit så duktig och vänder om mycket mer sällan än tidigare. En riktigt härlig helg! Snart är det dags för några dagar hemma igen, åker ner den 30e igen och denna gång måste jag få sitta på en häst. FRK:s dressyr KM går den helgen så tanken finns att anmäla mig till LC:1 på Zathelit, men då jag inte suttit på en häst sedan i juni så kanske det är en lite dum idè. Får tänka på det.
 
 
 
Livet här i norr rullar på i ett högt tempo med mycket räknande och en massa skratt. På bostadsfronten ser det lite ljusare ut, väntar på besked från ett par jag träffade i veckan som verkade jättetrevliga, om det inte blir nåt är det bara att leta vidare. Folk börjar droppe av från vandrarhemmet. Just nu är vi bara 6 stycken kvar på ovanvåningen, varav tre har inflyttning i slutet oktober, början på november.
 
Har dessutom varit på två lunchföreläsningar denna vecka, en om studieteknik med en student på universitetet och en med Mattias Ribbing, han med superminnet. Super intressant! Köpte hans senaste bok, Vägen till maxade betyg, får se om det hjälper ;)
 
Har nu också med mig kameran upp till Agnes förtret så det kanske kommer några bilder från Luleå framöver.