AnnaVeraJulia

2013-08-28
22:37:00

Tjugoåttonde augusti tvåtusentretton

Tiden går så sjukt fort, det är en vecka sedan jag började på LTU, en vecka av nolleperioden har gått och det är en vecka sedan jag sist lämnade något livstecken här.
 
Massor har hänt och skulle jag redogöra för allt skulle det bli otroligt tråkigt att läsa och ingen skulle nog orka med det.
 
Fredagen var en väldigt kul dag med först något som kallas "Bucket list" och sedan Sektionskväll. "Bucket list" var i alla fall att alla klasser skulle hitta på ett gyckel innehållandes att gäng ord för att underhålla adeln och generalerna, de som är högst i rang under nolleperioden och som planerat hela nolleperioden. I varje fall gjorde vi ett mycket roligt gyckel och så fick vi hitta på lite improviserade grejer också. Tror vi fick ett mutmärke, eftertraktat tygmärke från adeln/generalerna som skulle delas i lika många delar som vi är i klassen, vart det tog vägen vet jag inte. På kvällen var det sektionskväll med temaklädsel. Jag går Öppen ingång och vi hör till I-sektionen tillsammans med Industriell ekonomi. Temat var i alla fall "Anything but clothes", jag gjorde en klänning av mitt extra lakan, fick ett plus av en av mina phösare för den. Var mycket intressant med alla udda kläder. Kvällen slutade med mitt första STUK-besök, mycket trevligare än Etage i Falun.
 
Lördag var kärleksdag med Fråga Olle, Speed-dating och kärlekstema på STUK. Var dock inte på speeddating men fråga Olle var kul. Var på STUK denna kväll också även om jag inte planerat för det, blev en kul kväll det också.
 
I måndags började matteproppen och det går sådär, men vissa saker har man aldrig gjort tidigare och annat kan man lite vagt. På kvällen var det utomhussittning där min klass hade klädkod: Pirater. Rätt kul med alla teman men i övrigt ganska dåligt arrangerad sittning.
 
Imorgon ska jag upp tidigt för tre proppenpass och sedan på kvällen är det Välkomstmiddag med Mörk Kostym som klädkod. Ska ha klänningen jag hade på vårfesten i nian och på studentkvällen, blir tredje gången den används i Sverige. Återkommer kanske på fredag eller lördag, kan även bli om typ en vecka igen.
2013-08-21
23:58:00

Tjugoförsta augusti tvåtusentretton

Har varit tyst här ett par dagar, beror på allting med flytten och studiestarten på LTU.
 
Under måndag och tisdag har jag:
  • Bytt present med Sofia. Jag fick ett paket snabb makaroner och Camilla Henemarks bok.
  • Vinkat av familjen, med en pappa som var mer intresserade av Julia Svan, både jämnårig med mig och min namne men mer känd än mig.
  • Rest med nattåg, denna gång jobbigare än tidigare.
  • Installerat mig på vandrarhemmet.
  • Gått till både ICA Kvantum och Coop Forum, slutsats: får bli Coop i fortsättningen
  • Spelat maffia med ett antal andra studenter på vandrarhemmet.
Idag har det varit en lång dag full av nya intryck. Den började med information i Aula Aurora och avslutades för min del med en tidig hemfärd, kvällsfika och en stund framför datorn.
 
I slutet av informationen kom phösarna, överphösarna och adeln in, och hela rollspelet som nolleperioden påbörjades. Sedan så blev alla som började samtidigt som mig indelade i sina klasser. Vi, Civ.ing. Öppen Ingång delades sedan in i två grupper. Jag tillhör A-gruppen. Efter registreringen så var det dags att skaffa LTU-kort, passerkort, kårleg och mecenatkort i ett, det tog jävligt lång tid och efter två timmars väntan var A-gruppen klar. Nu väntade en något irriterande rundvandring som för min del inte gav någonting. Till slut var vi framme vid hemklassrummet där nollebrickor skulle tillverkas och lite information ges.
 
Nu fick vi efterlängtad paus och jag åkte till vandrarhemmet för att käka något och byta till lite varmare jacka. Hann vara på vandrarhemmet knappt en timme innan jag satt på bussen tillbaka till LTU, dags för förfest. Under förfesten så lektes namnleken - den man säger personerna föres namn och sedan sitt eget, "megatwister" - kroppsdel mot kroppsdel tror jag att vi kallat den, och leken där man sitter i en ring, alla får ett spelkort och när ett kort av den färgen dras får man flytta ett steg till vänster. Vi sjöng "Festen har börjat" tror jag den hette, "Spritbolaget" och då adeln och överphösarna kom så var vi så dåliga på "Festen har börjat" att vi sjöng
 "Bä, bä vita lamm" också. När vi skulle dra till STUK, nattklubben på campus, valde jag att åka till vandrarhemmet då jag var för trött för att orka var kvar till kvart i två.
 
Har idag träffat massor med nytt folk, börjat lära känna en hel del och det känns som att det blir fem bra år här uppe. Imorgon fortsätter äventyret.
 
Ni får ursäkta ett inlägg med lång text utan bilder. Är för trött för att leta på något bra och har varken kamera eller duglig mobilkamera.
2013-08-18
15:11:00

Artonde augusti

Att det är ganska tyst här beror inte på att jag övergett den här bloggen redan utan det beror på att jag varvar packning med att njuta av sista dagarna hemma innan flytt.
 
I fredags pysslade jag lite med design och så här på bloggen. På eftermiddagen var jag ut och gick för att försöka mjuka upp träningsvärken jag hade i baksida lår. Då jag gick förbi stallet var jag tvungen att gå in för att se om någon var där och även för att gosa med lite saknade hästar. Tre personer ur gamla stalltjänstgruppen red lektion för Marika och så höll Stina lektion för en shettisgrupp. Jag och Stina pratade lite innan hon fortsatte lektionen och jag gick hem.
 
Igår så njöt jag av solen och packade än en gång upp något och ner något annat. På kvällen så satt vi i familjen och spelade Femhundra, vilket är ett kortspel som mamma och pappa lärde mig och Agnes när vi var på semester, tidigare har vi bara spelat Femkortspoker vilket är ganska tråkigt. En trevlig kväll hade vi i alla fall.
 
Idag har jag än så länge bara packat nästan klart och så har jag suttit har och skrivit detta. Tanken är att jag och Malin ska träffas idag nu på eftermiddagen men har inte fått något svar från henne än.
 
En bild från 2010 på ett av mina kusinbarn Emelie, på bilden runt sex månader och blir i höst hela  fyra år. I bakgrunden syns en fin blommig klänning som Agnes hade då.